Duplo lepljivi materijali

Obostrano lepljiva traka, duplex

Duplo lepljive 1


Obostrano lepljive trake su posebno zanimljivi proizvodi u našem asortimanu iz proste činjenice da obične elemente ili površine mogu pretvoriti u samolepljive. Razlicite vrste i dimenzije obostrano lepljivih traka se koriste za razne svrhe kao što je fiksiranje zaštite ili nekih ne lepljivih elemenata prilikom bojenja, farbanja ili bilo kakve vrste obrade u gradjevinarstvu. Moze se koristiti kod fiksiranja tepiha za podne površine, spajanje elemenata jedan za drugi kao što je na primer ram fiksirati za sliku i slično. Obostrano lepljive trake se sastoje obično iz tri elementa: nosač lepka, zaštitna pokrivna silikonska folija i lepak. Postoje i trake koje ne sadrže držač lepka već samo lepak apliciran na foliju, takvi duofleksi se nazivaju transver folije. Postoje razni nosači lepka koji se koriste za izradu obostrano lepljivih traka, najčešće se u proizvodnji koriste polipropilen, mrežice od tekstila ili nekih drugih končastih materijala, PVC nosači transparentni ili u boji, papirni nosači kod potreba kada je fokus na lepljivosti a ne na izdržljivosti, naravno postoje i mnogi nekonvencionalni nosači kao što su polietilen, polistiren ili razni drugi polimeri itd. Kao razdvojni pokrivni element se najčešće koristi čvrst tvrdo presovan papir obradjen silikonom sa obe strane, mogu se koristiti i razne druge vrste silikoniziranih folija ali većinom prema zahtevu jer se kod duofleksa akcenat u glavnom baca na vezivni deo, naravno sa razlogom jer pokrivna folija samo služi za razdvajanje namotaja lepka jedan od drugog. Kao pokrivna folija kod obostrano lepljivih traka se mogu koristiti razni papiri, folije, polietileni, polipropileni ili drugi polimeri naknadno tretirani silikonskim premazima, postoji i mogucnost štampanja zastitne razdvajajuće folije kao vid reklame ukoliko postoji potreba. Pokrivna folija može biti u žutoj, jako žutoj, beloj ili nekoj drugoj boji u zavisnosti od proizvodjača ili zahteva korisnika. Kao veziva se u proizvodnji obostrano lepljivih traka najčešće koriste „hotmelt“ nanosi lepka na nosač od polipropilena, ali naravno da postoje i mnoga druga vezivna sredstva kao akrilne disperzije, jače i slabije, lepaka na bazi nafte, gumenih baza kao i biorazgradivih baza poput skrobnog sirupa i drugo. U našem proizvodnom programu se nalaze obostrano lepljive trake poznatih svetskih brendova, kao i trake manje poznatih firmi, trudili smo se da u ponudu uvrstimo raznovrsne kvalitete materijala kako bi naši korisnici imali širok dijapazon pri izboru. Od nedavno u kooperaciji proizvodimo obostrano lepljivu traku u Srbiji, ukoliko Vam je glavni fokus na ceni ovu traku bi Vam najpre preporučili.


Trenutno iz našeg proizvodnog programa možemo da preporučimo,

HPPI 1Duoflex HPPI duplo lepljive trake sa hot melt bazom lepka, polipropilenskom folijom kao nosačem lepka i blago žutom pokrivnom zaštitnom folijom od silikoniziranog papira. Sa nanosom lepka debljina vezivnog dela iznosi 45 mikrona. Traka je pouzdana, izdržljiva, dobre lepljivosti prozirna temperaturna izdrživost od -25 do 80°C. Duplofan trake imamo u svim standardnim širinama 7, 9, 12, 15… a prema zahtevu postoji i mogućnost obrade na ne standardne dimenzije. Standardan volumen je 100m. dužine po traci na papirnoj hilzni ( cevi ) 76 mm. unutrašnje mere, osim u slučaju specijalne porudžbenice. Sve preporuke, naravno da izbor produkta zavisi od situacije i mesta primene, ali sudeci prema širokom opsegu primene koji ova traka ima, njenim izborom nećete pogrešiti .


Duoflex HPPD+ je duplo lepljiva traka izuzetne izdržljivosti i pouzdanosti i sirokog opsega delovanja na razlicite HPPD 1površine kao sto su staklo, plastika, metal kao i sve čiste ili umereno zaprljane površine. Temperaturni opseg je izuzetan od -40 do 80 °C, a prilikom zagrevana pri aplikaciji postiže bolje rezultate vezivanja na površine. Pokrivna zaštitna folija je jako žute boje, vezivni deo je proziran. Koristi se kako za tvrde tako i za meke površine, kao i za pretvaranje raznih mobilnih ne lepljivih elemenata u lako primenjive lepljive elemente. Odavno koristimo upravo ovu tehniku za hladnu laminaciju nasih ne lepljivih traka pri tome ih pretvarajući u lepljive. Opseg dimenzija ove trake je od 5 do 1000 mm. sa 100m. namotaja trake na 76mm. papirnoj cevi. Izborom ove trake sigurno nećete pogrešiti, neka vam pri izboru pomogne i činjenica da je ova traka produkt jednog od vodećih Nemačkih proizvodjača duplo lepljivih folija.

ADPK 1


Duoflex ADPK traka poseduje dobre lepljive karakteristike akrilne disperzije koja je naneta na specijalizovani papir u vezivnom delu trake. Pokrivna zaštitna folija je bele boje izuzetno zašticena silikonom, pa je ovo dobar izbor za korisnike kojima bi trebala pouzdana zaštita lepka posle nanošenja na odredjenu površinu koja će se koristiti tek posle odredjenog vremena. Uz ovu vrstu duplo lepljive trake nudimo sve mogućnosti obrade kako sirine ( od 5 do 1000mm. ) tako i dužine. Pouzdana traka dobre lepljivosti, odlican odnos cena kvalitet.

ADTB 2


Duplofan ADTB+ je posebna vrsta duplo lepljivih traka koja u svom sastavu sadrži lepak od pojačane akrilne disperzije i tekstilni nosač u vezivnom delu i silikonizirani papir kao pokrivni element. Povoljna je i za korišćenje u pogonima sa posebnim režimima jer nosač, koga čini tekstil a ne polimer, ne stvara elektricitet. Povoljno ju je koristiti i u slučajevima mekih i poroznih materijala koje treba učvrstiti. Vezivni deo je bele boje pojačanog nanosa lepka za bolje vezivanje i čvrstinu. Povoljno ju je koristiti kako za glatke tako i za neravne ili hrapave površine. U ponudi imamo sve standardne veličine kao i mogućnost konfekcioniranja volumena na zahtev.


HPVC 2Duplofan HPVC se sastoji od lepka dobrih vezivnih svojstava, na bazi hotmelta, sa nosačem u vidu folije od tvrdog PVC-a. Vezivni deo je beo, otporan na povlačenja i rastezanja, u slučajevima gde je to neophodno ovo je izuzetno poželjna vrsta trake. Pokrivna silikonizirana folija je krem žute boje. Traka za široke namene, potrebna u skoro svakom segmentu života, od lepljenja postera na zid do fiksiranja bilansnih listi u preduzeću. Posedujemo sve standardne dimenzije kao i neke ne standardne prema potrebi potrošača, uvek odgovaramo na upit.


Duplo lepljive 2

Izdvojili smo neke od najtraženijih vrsta duplofana koje uvek imamo u ponudi. U pogonu i u ponudi naravno imamo i koristimo razne druge vrste duplo lepljivih traka koje bi mogli da vam preporučimo u zavisnosti od vaših potreba. Mozemo vam ponuditi širok izbor, od najpoznatijih svetskih i evropskih proizvodjača do najpovoljnijih regionalnih firmi koje se bave proizvodnjom duplo lepljivih traka. Ako se slučajno i desi da zahtevani produkt nemamo trenutno na lageru, u mogućnosti smo da ga nabavimo u izuzetno kratkom periodu, ali prvo nas morate kontaktirati. Otvoreni smo za sva vaša pitanja i znamo da će mo rešiti sve potencijalne probleme i zahteve na obostrano zadovoljstvo, zahtevajte od nas bez ustručavanja.


Duostick
Akuflex logo - Copy