EPDM guma

EPDM sunjderasta guma

EPDM zbirno


EPDM ( Etilen Propilen Duen Monomer ) je gumasta masa izuzetne moći dihtovanja gde je potrebna velika sigurnost pri zaštiti od prskajuće, slivajuće, kapajuće pa čak i statičkog pritiska vode na spoj. Od svih sintetičkih guma EPDM ima najbolje vodootporne karakteristike, toliko dobre da se jedan njen oblik koristi za hidroizolaciju ravnih krovova. U našem programu predlažemo ovu traku kao jedan od najboljih proizvoda za zaptivanje mobilnih i fiksnih spojeva na tržištu. Penasta guma ili etilen propilen termopolimer je otporna na toplotu, hladnoću, ozon, UV zračenje pa je odlična za primenu u spoljnim uslEPDM 6ovima. Zauzima značajno mesto u auto industriji, gradjevinarstvu kao i elektro industriji. U domaćinstvu se najčešće koristi u kupatilima i kuhinjama, recimo kao dihtung za sudoperu. Temperaturni opseg izdržljivosti bez ikakvih posledica je od -40 do 150 °C. EPDM je odličan kao dihtung u svim oblicima i u velikom rasponu različitih uslova, čak i u kontaktu sa korozivnim hemikalijama ali ima razgradjujuće svojstvo u kontaktu sa naftnim derivatima. Odličan je kao izolator od električne struje pa može da se koristi kao podloga za stajanje ili u izolovanju električnih elemenata.   Materijal se proizvodi u tablama 2000 x 1000 x 80mm. pa se kasnije obradjuju poprečnim sečenjem u tabake debljine po želji. Od tabaka se kasnije spajanjem hemisko tehničkom obradom prave rolne a u završnoj obradi se može tretirati lepkom i seći na željenu širinu i tako dobiti samolepljive trake kao jedan od finalnih proizvoda.


EPDM 2

Imamo EPDM gumu najboljeg evropskog kvaliteta u tablama i rolnama širine 1m. debljina 2, 3, 5 i 10mm. u dužinama prema zahtevu. U mogućnosti smo da nabavimo i sve vrste i pod vrste ovog materijala ukoliko imate specifične zahteve za opcijama koje trenutno nemamo na lageru. Table mogu biti izvornog oblika ili obradjene lepkom radi stvaranja samolepljivih, ili obradjene na neki drugi način radi dobijanja traka prema konkretnim zahtevima. Materijal postoji samo u svojoj izvornoj crnoj boji.


    Samolepljive trake od EPDM-a u rolnicama svih standardnih širina 10, 15, 20.EPDM 1.. do 500mm. kao i standardnih debljina 2, 3, 5 i 10mm. u dužinama naravno prema zahtevu. Koriste se kao zaptivači kod vrata, prozora, sudoperskih spojeva, el. ormara kao i mnogih drugih visoko zahtevnih spojeva unutak zatvorenog prostora ili napolju. Prema osobinama ovog sjajnog proizvoda mošemo zaključiti da je ovo jedan od najboljih proizvoda za dihtovanje u našoj ponudi. Nudimo mogućnost raznovrsnih dorada, obrada, sečenja, kaširanja, štancovanja i drugih vrsta obrade EPDMa u našem proizvodnom pogonu.


Ukoliko vaše potrebe zahtevaju EPDM gumu u drugim oblicima nemojte se ustručavati da iskoristite naše kontakte sa eminentnim svetskim i evropskim brendovima u oblasti proizvodnje gumastih masa. Moguće je naručiti elemente do 80 mm. debljine u tablama 1000 x 2000mm. a table je moguće spajati lepkom ili nekim drugim fizičko hemijskim postupkom u rolne ili prostrane ploče sastavljene od osnovnih elemenata. Moguća je naravno i kombinacija ovog materijala sa drugima, kao i izrada delova prema zahtevu štancovanjem, sečenjem, kaširanjem ili nekim drugim postupkom koji taj element zahteva.


Duostick
Akuflex logo - Copy